وظیفه اصلی آزمایشگاه مواد غذایی حفاظت از سلامت عمومی جامعه با تجزیه و تحلیل مواد غذایی، نوشیدنی ها، خوراک دام و غذای حیوانات خانگی با انجام آزمون های میکروبی، اندازه گیری فلزات سنگین، آفت کش ها، سموم قارچی و دیگر آلاینده های مواد غذایی می باشد.
فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم و کروم سبب آلودگی منابع آب و مواد غذایی می شوند. در نهایت این فلزات می توانند در طول زمان در بدن انسان انباشته شوند و منجر به اثرات نامطلوب از جمله اختلالات عصبی و بیماری می شوند. از این رو، اندازه گیری غلظت فلزات سنگین برای اطمینان از سلامت و ایمنی عمومی بسیار پر اهمیت است.
خطرات مرتبط با آلودگی فلزات سنگین به عوامل مختلفی از جمله نوع فلز سنگین، غلظت موجود و مدت قرار گرفتن در معرض آن بستگی دارد.
در زمینه تجزیه و تحلیل فلزات سنگین، می توان از طیف سنجی برای شناسایی و اندازه گیری غلظت فلزات سنگین خاص در نمونه های آب و غذا استفاده کرد.
AAS یک تکنیک پرکاربرد برای اندازه گیری غلظت فلزات سنگین است. این فرآیند با قرار دادن نمونه در معرض نور در طول موج های خاص انجام می شود که باعث می شود اتم های فلز مورد نظر نور را جذب کنند. با اندازه گیری نور جذب شده می توان غلظت فلزات سنگین در نمونه های مایع را تعیین کرد. AAS دارای حساسیت و دقت بالایی است و به همین دلیل برای تجزیه و تحلیل مناسب میباشد.
ردیف | آزمون | استاندارد |
---|---|---|
1 | اندازه گیری مقدار سرب به روش طیف سنجی نوری جذب اتمی | 9266 ISIRI |
2 | اندازه گیری مقدار کادمیم به روش طیف سنجی نوری جذب اتمی | 9266 ISIRI |
3 | اندازه گیری مقدار قلع به روش طیف سنجی نوری جذب اتمی | 9265 ISIRI |